INSTAL·LACIONS on estem, el circuit, els trams…

Com arribar:

Ens trobaràs a la zona esportiva de Vilanova de Sau, molt aprop de les piscines municipals i l´escola Les Roques

El circuit:

Disposem de quatre trams de terra per la modalitat de rally 1/10 i un circuit de rally cross. Així com possibilitat de eventuals trams d’asfalt a la pista polisportiva.

El circuit és permanent però continuament estem introduint canvis e intentant millorar els trams per tal que hi hagi novetats en cada una de les curses que organitzem. A més segons les condicions climatològiques varia l’estat de la pista i en conseqüència el tipus de conducció, sec, moll, neu, fang…

Comptem amb un sistema de cronometratge automatitzat i connectat via wifi a un programa informàtic gràcies al qual podem organitzar curses amb un alt nombre de participants. Un sistema àgil i eficient que permet als participants seguir la classificació a temps real.

L’import de les inscripcions es destinen a finançar el cost i manteniment del circuit i a l’organització de les curses.

Altres equipaments:

  • Disposem de vestuari amb WC i presa de corrent.
  • Aparcament en el mateix recinte.
  • Piscina municipal pròxima (durant els mesos d´estiu)

Història:

L’any 2018 a partir de la participació en diferents sortides de RC crawler per la comarca i  gràcies a les xarxes socials vam formar un grup d’amics  amb l’interès comú per el radio control. 

Inicialment ens va unir l’afició per el món del crawler però de seguida va sorgir entre uns quants participants l’interès per la modalitat de rally i vam començar a unir-nos per muntar un circuit permanent.

Es va fer un primer intent a Calldetenes però no vam aconseguir que ens cedissin cap terreny.

Com que alguns dels membres sóm de Vilanova de Sau vam demanar permís a l’Ajuntament i aquí si ens van cedir un espai a la zona esportiva.

Així a mitjans de l’any 2019 vam començar amb dos trams de terra i poc a poc, amb hores d’aixada i de carregar carretons, hem anat construint el circuit actual de quatre trams. L’ajuntament també ha col·laborat cedint maquinaria i pagant el cost dels materials de la valla perimetral així com patrocinant els premis de les curses de festa major.

L’experiència prèvia en el rally 1/1 i en slot d’algun dels membres ens va ajudar a l’hora  de dissenyar els trams, pensar el funcionament de les curses i el sistema de cronometratge.

Trams:

Tram 1

El tram 1 es caracteritza per tenir un ritme de velocitat bastant alt. Curves curtes en resant, un “curvone” llarg que es recargola sobre si mateix per encarar un pont amb un resant molt pronunciat i una zona molt ràpida amb curves llargues i radi obert de ritme molt àgil. Un punt crític a tenir en compte és el pas estret sota el pont on colocar-se estratègicament és necesari per no perdre la visió del cotxe.

Tram 2

El tram 2 es divideix bàsicament en dos zones. Una part és molt estreta i revirada. Les curves són molt seguides i enllaçades. En aquesta part el ritme és molt lent i cal afinar molt bé la traçada o la falta de espai pot obligar a sobrepassar els limits exteriors de la curva. L´altre part del tram agafa un ritme ràpid amb unes curves i contracurves que cal jugar amb les inèrcies del cotxe per tal de colocar-lo a la traçada precisa. La dificultat en aquest tram radica en que el traçat està per sota el nivell de la vegetació que limita la carretera. Si el cotxe toca excesivament els límits interiors o exteriors pot provocar una volcada.

Tram 3

Sens dubte el tram estrella de les instal.lacions degut a que en aquest tram hi trobem la curva més desitjada pels pilots. L´anomenat “turini”. Rep aquest nom en honor a famós tram del Ralli Montecarlo. Històricament els aficionats han omplert les cunetes en el punt culminant de l´ascents per aquesta carretera després de numeroses “paelles”. Aquest coll sempre s´ha caracteritzat per estar completament glaçat o nevat i les derrapades dels vehicles són espectaculars. En el nostre tram s´ha realitzat una estructura elevada a base de lloses i formigó. La superficie del traçat és altament deslliçadora gràcies al tractament de lliscat que se li va fer. L´enllaçada esquerra-dreta culminada en resant ofereix sens dubte imatges espectaculars. La resta del tram es disputa per una zona ràpida de curves molt llargues que tanquen en el seu punt final. Les apurades de frenada són importants. És un tram per arriscar i marcar diferències.

Tram 4

El traçat del tram 4 és canviant. Sobre la superficie del circuit de Rally Cross i l´espai Crawler s´adapta un tram nou a cada rally. Per tant les característiques són variables i a cada cursa poden aportar una dificultat diferent a la qual els pilots s´han de adaptar e improvitzar.